Navn: Birgitte Vestermark
Født: 1965
Kendt for: Fantasyserien Shihada-trilogien (2014), fagbogen Det moderne Mellemøsten (2016) og biografien Himlen over min fars tag (2018)
Debut: Spændingsbogen Mød mig i Sarajevo (2002)

Den danske journalist og forfatter Birgitte Vestermark er kandidat i Mellemøststudier og har stor erfaring som udenrigskorrespondent. Hun har blandt andet arbejdet som Mellemøstkorrespondent i 3 år og som korrespondent i Balkan og Østeuropa i 3 år. I dag arbejder hun med kommunikation og presse i en interesseorganisation ved siden af sit arbejde som forfatter.

Som forfatter står Birgitte Vestermark bag spændende bøger inden for dybt forskellige genrer. Eksempelvis står Birgitte både bag ungdomsfantasyserien Shihada-trilogien, børnekrimien Ferietyvene fra 2014 og Zeinab Mosawis rørende biografi Himlen over min fars tag.

Hun står også bag journalistiske bøger som Pigen Med Trommestikkerne (om musikeren Ihan Haydars liv), Jeg er Nanna (om en belastet pige i et råddent, grådigt og inkompetent dansk socialsystem) og (Ulige for loven (der fortæller historien om advokaten, der kæmper mod det offentlig på vegne af de ramte).

Senest har Birgitte Vestermark udgivet en række roste krimier om den stædige, nysgerrige – og kloge – journalist, Victoria Storm. Først kom Ukendt Stof (om unge, narko og kriminalitet på vestegnen), Dødbold (om mord, mishandling og fodbold) – og nu er Isolerede Hændelser på vej, som den tredje i række med Victoria. God fornøjelse.